Groep 5-6

Hallo allemaal!

Welkom in onze combinatiegroep 5/6!

We zijn nog geen twee weken bezig nu, maar juf Joyce en juf Leonne hebben ons al verteld wat zij belangrijk vinden. Zij willen dat wij graag naar school komen en dat we ons op ons gemak voelen. Foutjes maken is helemaal niet erg, als we ons best maar doen. Ook vinden ze het heel fijn als wij ervoor zorgen dat we samen één groep zijn, ook al zitten er kinderen uit groep 5 en groep 6 bij elkaar in onze klas. We moeten proberen om elkaar te helpen en mogen best, op een goede manier,voor elkaar opkomen.

Als we iets gaan leren wat helemaal nieuw voor ons is, bieden de juffen dit in stapjes aan. Alle stapjes samen vormen de strategie. We schrijven deze strategie in ons strategieschrift. Dit doen we bij rekenen, taal en spelling. Af en toe mogen we het schriftje mee naar huis nemen, zodat we de strategieën nog eens goed kunnen bekijken. Ook is het handig om het schriftje te gebruiken tijdens de les. We kunnen nu altijd terugkijken hoe bijvoorbeeld de stapjes van een keersom ook alweer gingen. Als de juffen een strategie hebben aangeboden, mogen wij zelf aangeven of wij de uitleg goed hebben begrepen, nog een beetje moeilijk vinden, of hem nog een keer willen horen. We doen dit door ons naamkaartje op de goede plek op het whiteboard te hangen.

Onze juffen zeggen dat iedereen ergens goed in is. Ze vinden het belangrijk dat wij zelf weten waar we goed in zijn en welke dingen we nog moeilijk vinden. Daarom zijn we nu begonnen met het maken van een ik-tekening. We hebben onszelf mogen tekenen en daaromheen hebben we de acht slimheden (Gardner) gezet. In elk vakje mogen we zelf opschrijven wat er bij ons past. Zo leren we niet alleen onszelf beter kennen, maar kunnen de juffen ook snel zien wie wij op leergebied zijn. Deze ik-tekening gaan we bewaren in ons eigen portfolio. Daar komen dit schooljaar steeds nieuwe dingen in en papa en mama kunnen deze dan tijdens de rapportgesprekken bekijken.

Natuurlijk zijn ook onze hobby’s en familie heel belangrijk. We hebben spulletjes van thuis mee mogen nemen en tijdens een handvaardigheidles mogen we een werkstuk maken waarin we laten zien wie wij zijn en wat er voor ons echt toe doet. Samen met onze twee juffen gaan wij er een super leuk en leerzaam jaar van maken!!!