Kinderraad


De kinderraad van OBS de Speurneus stelt zich voor.

 

 

 

 

Groep 5A

Elea Smeets

Groep 5B

Kas Verkuil

Groep 6

Ryan Weidner

Groep 7B

Noortje Tans

Groep 8

Mik Smeets

Groep 8

Ziva Ushpiz

 

 

Elke groep wordt vertegenwoordigd door een gekozen kind. De kinderen hebben zich voorgesteld en vertelden waarom zij in de kinderraad zijn gekozen.
Bij elkaar is dit heel veel kwaliteit van goed luisteren, goed praten, goede ideetjes bedenken, verstandig zijn, sociaal en creatief t/m je eigen mening durven zeggen zijn argumenten waarom kinderen gekozen zijn.

 

Kinderraad en het Speelplaatsplan: de eerste concrete stappen.

Afbeelding111111.jpg

 

Het afgelopen schooljaar is het ontwerp van het Speelplaatsplan door een architect “vertaald” in een schetsontwerp. Het kostenplaatje voor de uitvoering van het plan bleek aan de hoge kant. De kinderraad is na goed overleg tot een versobering gekomen, waarbij het oorspronkelijke plan in grote lijnen toch behouden blijft.

De eerste concrete stappen…..

In het kader van vergroening heeft de gemeente Landgraaf in samenwerking met een tuinarchitect, het project “ik groen het” gelanceerd. Onze school  doet aan dit project mee. Binnenkort zetten we de eerste stappen en starten we met het vormgeven van de beplanting. Op zaterdag, 7 november, is  een “plantdag” gepland. Uiteraard zijn de kinderen van de kinderraad uitgenodigd om hieraan mee te doen. Daarmee worden de eerste concrete stappen van het Speelplaatsplan in gang gezet!

 

 

Het speelplaatsplan


Het doel dat de kinderraad zich stelt, is het ontwerpen van een speelplaatsplan. De ideeën uit de groepen zijn hierin opgenomen.

Inmiddels is het speelplaatsplan opgezet en zijn we via de oriënterende fase naar de ontwerpfase in de uitvoerfase terechtgekomen.

Het wordt een speelplein vóór kinderen, dóór kinderen, ingedeeld met een sport/speel/spel-, natuur- en chill-gedeelte. 

 

Speelplaatsplan Kinderraad OBS de Speurneus. Schooljaar 2019-2020.

 

 

Zie onderstaand het diaoverzicht van het speelplaatsplan.

 

Sorry, the PDF could not be displayed. Click here to download the PDF

 

 

 

Kinderraadwens gaat in vervulling bij IKEA.

Onze kinderraad heeft wel héél véél geluk in het nieuwe jaar!

De wens, die wij voor de kerstvakantie in de IKEA wensboom hebben gehangen, is in vervulling gegaan.

De kinderraad zou graag met natuurleskisten gaan werken, passend in het speelplaatsplan. Alle studenten van OBS de Speurneus werken dit jaar samen in een leraarsnest. Het leraarsnest ontwikkelt momenteel natuurleskisten voor de verschillende bouwen. De kinderraad vindt het sputer dat we nu via IKEA een kast met leskisten mogen ontvangen. Van de 500 wensen heeft IKEA 22 wensen in vervulling laten gaan... waaronder onze leskisten kast. Zo krijgt het door het leraarsnest ontworpen materiaal meteen een mooi opbergplekje

 

IMG_0674 (Large).JPG IMG_0618 (Large).JPG

 

IMG_0666 (Large).JPG IMG_0669 (Large).JPG