Kinderraad

De kinderraad van OBS de Speurneus stelt zich voor.

Kenzy Gerards

Nynke van der Vaart

Ryan Weidner

Groep 4A

Ines Babic

Groep 4B

Noortje Tans

Mik Smeets

Groep 6A

Nayara Hermans

Groep 6-7B

Lotte Handels

Groep 8A

Marit van Grieken

Groep 8B

Sofia Grimaldi

Elke groep wordt vertegenwoordigd door een gekozen kind. De 10 kinderen hebben zich voorgesteld en vertelden waarom zij in de kinderraad zijn gekozen.
Bij elkaar is dit heel veel kwaliteit van goed luisteren, goed praten, goede ideetjes bedenken, verstandig zijn, sociaal en creatief t/m je eigen mening durven zeggen zijn argumenten waarom kinderen gekozen zijn.

Kinderraadwens gaat in vervulling bij IKEA.

Onze kinderraad heeft wel héél véél geluk in het nieuwe jaar!

De wens, die wij voor de kerstvakantie in de IKEA wensboom hebben gehangen, is in vervulling gegaan.

De kinderraad zou graag met natuurleskisten gaan werken, passend in het speelplaatsplan. Alle studenten van OBS de Speurneus werken dit jaar samen in een leraarsnest. Het leraarsnest ontwikkelt momenteel natuurleskisten voor de verschillende bouwen. De kinderraad vindt het sputer dat we nu via IKEA een kast met leskisten mogen ontvangen. Van de 500 wensen heeft IKEA 22 wensen in vervulling laten gaan... waaronder onze leskisten kast. Zo krijgt het door het leraarsnest ontworpen materiaal meteen een mooi opbergplekje

IMG_0674 (Large).JPG IMG_0618 (Large).JPG

IMG_0666 (Large).JPG IMG_0669 (Large).JPG

Het speelplaatsplan

Het doel dat de kinderraad zich stelt, is het ontwerpen van een speelplaatsplan. De ideeën uit de groepen zijn hierin opgenomen.

Inmiddels is het speelplaatsplan opgezet en gaat de oriënterende fase over in de ontwerpfase en daarna in de uitvoerfase.

Het wordt een speelplein vóór kinderen, dóór kinderen, ingedeeld met een
sport/speel/spel, natuur en chill-gedeelte. Bij het natuurgedeelte leren we veel over duurzaamheid…we gaan hiervoor zelfs meedoen aan het ECO-project.

Speelplaatsplan Kinderraad OBS de Speurneus. Schooljaar 2018-2019.

….Een speelplaats vóór kinderen….dóór kinderen….

Fase 1:

• Voorwoord: Ontstaan van het speelplaatsplan
• Voorbereiding en onderzoek
• Het plein op de kaart
• Ideeën uit de groepen
• Ideeën Top 12
• Spaaractie
• Voorbeeldscholen bezoeken: BS de Perroen Maastricht en OBS de Duizendpoot Geleen
• Presentatie van de voorbereiding in het team: powerpoint
• Plan uitwerken: tijdlijn, veiligheid, uitvoeren, onderhoud
• Presentatie van het plan via de website: prezi