OBS de Speurneus wint duurzaamheidsprijs

Leerlingen groep 6a OBS De Speurneus winnen duurzaamheidsprijs

De afgelopen maanden hebben leerlingen uit de groepen 6 van alle basisscholen uit Landgraaf deelgenomen aan het duurzaamheidsproject “Duurzaam Landgraaf”. Dit project werd georganiseerd door het Continium Kerkrade in samenwerking met de gemeente Landgraaf.

De kinderen bezochten het Continium, kregen workshops op school aangeboden en gingen vervolgens aan de slag met de opdracht: “Ontwerp een duurzaamheidsidee voor jouw school” Daar wisten de kinderen van de Speurneus wel raad mee. Er werden windmolens van knex gebouwd die aangestuurd werden door fietspompen, er werd op de plaats gefietst, springtouwen werden mee naar school genomen en er werd met balletjes gestuiterd. Het doel was om met behulp van de bewegingsenergie van de kinderen, de eigen klas te voorzien van stroom. Alle ideeën werden zo waarheidsgetrouw mogelijk uitgevoerd en middels een filmpje gepresenteerd aan de jury. Groot was de vreugde toen wethouder Freed Janssen kwam vertellen dat de Speurneus een waardecheque van €200,- gewonnen had! Deze zal zeker goed besteed worden!

Medewerkers van het Continium en de gemeente Landgraaf, dank jullie wel voor dit leuke en leerzame project!

Duurzaam.jpg

Vorig item